Wat is de minimale afmeting voor een douchecabine?


Het kiezen van de juiste maat voor de minimale maat voor een douchecabine in een huis kan een beetje lastig zijn als je niet veel ruimte hebt om mee te werken. Zoals een nivito nederland buitendouche moet lastig zijn als je niet veel ruimte hebt. De minimumvereiste voor een douchecabine in een woonhuis is gewoonlijk 30 voet bij vijfenveertig voet. Dit betekent dat u moet kijken waar u uw douche wilt plaatsen en moet uitzoeken hoe groot een douchecabine u kunt bouwen om daar te passen. Dit artikel helpt je op weg om de juiste maat te kiezen.

Meer informatie over een bepaald gebied


Voordat u begint met winkelen voor douches, moet u de afmetingen leren die nodig zijn voor uw specifieke gebied. De minimale maat voor een douchecabine is meestal urn tot urn. Het bepalen van de benodigde maat lijkt misschien eenvoudig, maar is het eigenlijk niet. Veel mensen kopen te kleine douches en gebruiken ze nooit, terwijl anderen in extreem kleine ruimtes wonen die ze niet kunnen gebruiken. De beste manier om er zeker van te zijn dat u een goede pasvorm krijgt, is door een professional langs te laten komen en de maten voor u op te nemen.

Sommige douches bieden opties als het gaat om hun deuropeningen. Als u een deur wilt kiezen die het gemakkelijkst kan worden geopend of gesloten, kunt u kiezen uit een breed scala aan opties. Vooral handig zijn douchedeuren die op een gebogen rail opengaan, net als de verstelbare douchedeuren. Zoek naar douches die minstens 15 cm breder zijn dan de opening die je gebruikt, en meet ook de breedte van de deuropening aan de boven- en onderkant.

Als u een douchedeur met een deur wilt gebruiken, moet u weten wat de vereiste opening is. Bij de meeste douchedeuren kunt u ze een of twee voet openen, maar met de hogere modellen kunt u ze tot drie voet openen. Een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat de hele douche minstens drie voet, drie centimeter lang is. Als je een hoekdouche hebt, verandert deze maat niet, maar als het niet mogelijk is om de douche om te draaien zonder water over de vloer te morsen of iedereen in huis bang te maken, kun je overwegen een andere douchemaat te kiezen.

Bepaal welke soort je wilt


Als je eenmaal weet wat de minimale maat is voor een douche, ben je klaar om te beslissen wat voor soort je wilt. Er zijn douches die laag bij de grond zijn, waardoor je met een zitje kunt gaan zitten of op de zijkant kunt zitten. Er zijn lagevloerdouches die helemaal geen deur nodig hebben, en deze zijn vooral fijn als je een groot gezin hebt of een kleine doucheruimte. U kunt kiezen uit verschillende douchemodellen, waaronder modellen die op de grond zitten, die laag bij de vloer staan ​​maar een speciale bak hebben om het lekkende water op te vangen, en inloopdouches waarmee u rechtop onder de douche kunt staan ​​en een douche nemen.

Welk type douche u ook kiest, onthoud dat deze niet meer dan één meter hoog mag zijn en dat er voldoende ruimte omheen moet zijn zodat ten minste één persoon er comfortabel doorheen kan. U kunt ook rekening houden met het aantal mensen dat tegelijkertijd onder de douche staat. Een grote douche met meerdere gebruikers erin is misschien geen goed idee, ook al is het de grootste optie op de markt. Het aantal personen dat onder de douche kan, moet tussen maximaal vier en maximaal zes liggen. Het aantal mensen dat in één douche past, mag niet minder zijn dan tien.